Lalai + Lupa



Bismillahirrahmanirrahim dan Assalamualaikum


Siang tadi keluar pi jenjalan . Nisa pi rumah membe , ambil dye kat rumah . Pastu nisa keluar dari kereta ,
panggil mmbe nisa tu . Membe dah keluar rumah , kiteorang pown masok larh dlm kereta . Sebelum tu pintu kereta tak tutup taw . nisa tak sedar pintu kereta tak tutup rapat . Sebab kiteorang sempat lagi bela2 tudung n sembang2 kejap . Tu sebab lupe nak tutup .

Dah selesai sembang2 , nisa pown drive larh dengan pintu tak tutup rapat yer . Lepas tu keluar dari simpang , simpang tu belok ke kiri . So nanti pintu terbukak larh kan . 

Membe nisa : Awakkkkkkkkkk ! *dye menjerit 
Nisa : Hahh *tecenggang tgok pintu kerete terbukak . pastu cepat2 tarik pintu yang terbukak tu . cepat2 larh nisa tutup pintu kete tu . aiyahhhh mcm mane la bole lupe nak tutup -.-

Hahaha memey kelakar betul . Kiteorang gelak tak henti2 disebabkan kejadian tadi . Nasib baik xde orang , tidak malu jer kan . Dan nasib baik xde kete or moto mase tu . Kalo tak abis ler pintu sebelah ilang .

p/s : tu ler lalai lagi . ish ape larh kan . jgn ikut mcm nie yer .  bahaye2 . hehe #korang faham ker nisa cerite nie -.- kui3 

Terima kasih sudi baca . Suka ? Like jer . ehee .

Wordless Wednesday #11



Bismillahirrahmanirrahim dan Assalamualaikum






Terima kasih sudi baca . Suka ? Like jer . ehee .

Takut



Bismillahirrahmanirrahim dan Assalamualaikum

inspirational-images:

“There are things that we never want to let go of, people we never want to leave behind. But keep in mind that letting go isn’t the end of the world, it’s the beginning of a new life.” - Anonymous





Takut kehilangan sahabat seperti mereka ,
Takut tak dapat bersama seperti dulu !
Moga hati ini takkan berubah seperti keadaan yang sering berubah .
Aku akan sentiasa merindui dan mendoakan korang .



Sedarlah seberapa rapatnya ikatan persahabatan bukan di ukur dengan seberapa banyaknya bermesej atau berchatting tetapi alangkah indahnya jika ia diukur dengan seberapa banyaknya nama seorang sahabat itu disebut dalam setiap doa-doa kita kepadaNya.
#Berukhwah biar sampai ke mihrab cahaya ♥

Sahabat ♥
Janji pada aku TIGA perkara,
Pertama , ingati aku dalam setiap doamu .
Kedua , kalau aku jatuh , hulurkanlah tanganmu kepadaku .
Dan bila aku bengkok , kau luruskanlah aku .

 nikmat yg paling b'harga selepas nikmat iman n islam ,
adalah memiliki sahabat yang soleh n solehah ♥



p/s : sedih yer bila berpisah dengan orang yang kite syg --> SAHABAT  :"(




Terima kasih sudi baca . Suka ? Like jer . ehee .

Si Kecik Bertudung




Bismillahirrahmanirrahim dan Assalamualaikum

Nisa : adek nanti besar nak jadi ape ?
Si Kecik : nak jadi cikgu larh .
Nisa : kalau nak jadi cikgu , kene larh pakai tudung . baru boleh jadi cikgu #haha dye kene kelentong .

Tipu untuk kebaikan tak salah kan ? hehe . kalo tak cakap macam tu , dye tanak pakai tudung . sesaje jer nak pakaikan dye tudung , mule2 dye tanak . pas nisa cakap macam tu baru dye nak sbb dye kate bile besar nnti dye nak jadi cikgu . ntah ape yg dye suke sgt jdi cikgu pown nisa tak tao . nnti nak siasat sebab ape dye suke jadi cikgu . hehe . meh tgok gambar dye . Hee





comel tak ? ehehe . baru jer umur 3 tahun , tapi cakap macam orang besar 
-.-  

p/s : Nisa nak ucapkan Selamat hari raya aidiladha kepada korang semua . Jemput larh dtg rumah mkn sup tulang . Mak nisa masak lontong n tom yam . yummy2 . Sekian 


Terima kasih sudi baca . Suka ? Like jer . ehee .

Spontaneous Thursday #4



Bismillahirrahmanirrahim dan Assalamualaikum

Benar kata SPRING - KITA DITAKDIRKAN JATUH CINTA
namun seperti kata STINGS - ADAKAH KAU SETIA?
walhal diriku x ubah seperti RAHMAT - HANYA SEGENGGAM SETIA
sekiranya kita seperti SCREEN - KITA DITAKDIRKAN BERPISAH
ku hanya seperti ILUSI - SEGALANYA KU TERIMA
walau hati ini seperti ARROW - NIAT HATI X NK BERPISAH
akanku turuti KAPILLA - MERINDU TANPA KATA
ketika itu diriku seperti SCOIN - KU MENANGIS KEHILANGAN MU
akan ku ajukan permintaan EYE - IZINKAN SELAMANYA NAMAMU DI HATI
& diriku hanyalah seperti OKAY - KU RELAKAN DIKAU PERGI
lantas ku putarkan lagu dr ARENA - SELAMAT TINGGAL CINTA
laLU bertemulah aku dengn cinta sejati - DLAM SUJUD CINTAKU(HALIM)
dan berhraplah aku dalam ISTIKHARAH - CINTA(SIGMA)
dan berterusan aku dlam - CINTA AWAL DAN AKHIR(JAMAL ABDILLAH)



Terima kasih sudi baca . Suka ? Like jer . ehee .

Tutorial Header berpusing dan hilang




Bismillahirrahmanirrahim dan Assalamualaikum




Header berpusing apabila disentuh oleh cursor dan header tu hilang . Nak tahu macam mane , jom cuba .

1) Dashboard --> Design --> Edit HTML --> TICK Expand Template 
2) Tekan CTRL+F untuk cari kod dibawah nie 
h1.title {
3) Lepas dah jumpe , korang copy kod dibawah ini pula . Then paste kat atas kod yang korang cari tadi 
.header:hover {
padding-left:160px;
-webkit-transition: 2s;
-moz-transform: rotate(360deg);
-webkit-transform: rotate(360deg);
opacity:.01;
}
4) Dah selesai , save jer :)

p/s : tak faham tanye yer dear . Sekian 

#credit : Faqihah 

Terima kasih sudi baca . Suka ? Like jer . ehee .

Header Kebawah




Bismillahirrahmanirrahim dan Assalamualaikum

Header kebawah nie --> bila cursor sentuh header korang , header tu turun kebawah . Nak tahu mcm mane rope yer , Jom buat :)

1) Dashboard --> Design --> Edit HTML --> TICK Expand Widget
2) Tekan CTRL+F , then cari kod dibawah nie
#header:hover{
3) Kalau dah jumpe  copy kod dibawah nie , pastu paste kat bawah kod yang korang cari tadi .
padding-top:25px;
-webkit-transition-duration: 2s;
}

2) Kalau tak jumpe #header:hover{ , tekan CTRL+F , cari kod nie plak 
h1.title { 
3) Jumpe tak ? kalo jumpe copy kod dibawah nie , then paste kat atas kod yang korang cari tadi .
#header:hover {
padding-top:25px;
-webkit-transition-duration: 2s;
}

2) Kalau tak jumpe lagi , cari kod nie plak 
/* Header
3) Lepas dah jumpe copy kod nie , paste kan kat bawah anak2 kod tu . kan ade anak2 kod tu smpai larh simbol nie } pastekan kat bawah tu yer . 
#header:hover {
padding-top:25px;
-webkit-transition-duration: 2s;
}

4) Kalau preview tak boleh tengok hasil yer . Save jer . 

p/s : faham tak ? tak faham tnye yer . 


#credit : tasha 

Terima kasih sudi baca . Suka ? Like jer . ehee .

Freebies Top doodle



Bismillahirrahmanirrahim dan Assalamualaikum



Hari nie nisa nak bagi freebies untuk top . bende nie dah lame nisa buat . juz tanak post jer sebab macam buruk jer . tapi ari nie rase nak post plak . ish ngade2 aih . kalo korang suke ambek je la . jgn malu2 ea . hee . 

Top nie macam kat blog nisa nie , tgok kat bawah yang belah kanan tu yer . nak copy kod tu tekan CTRL+C

http://4.bp.blogspot.com/-7MeLQgXD8qY/TrFFtDVQYrI/AAAAAAAAAb8/ILEY93bonRY/s1600/nisa1.png

http://3.bp.blogspot.com/-gJuY-bbhYGg/TrFFtlq0wGI/AAAAAAAAAcA/h7fr_cZ8DTQ/s1600/nisa2.png

http://3.bp.blogspot.com/-e9xVkUHxKp0/TrFFtzKuvcI/AAAAAAAAAcI/rrBLNsYvPsg/s1600/nisa3.png

http://4.bp.blogspot.com/-VJOmmhNM3o0/TrFFuWwfrLI/AAAAAAAAAcQ/CgoyvP30Xjg/s1600/nisa4.png

http://2.bp.blogspot.com/-epF9tfb0Mks/TrFFu4ui54I/AAAAAAAAAcU/5VcELNuZMHo/s1600/nisa5.png

http://3.bp.blogspot.com/-pt_hLaANGz0/TrFFvd84XBI/AAAAAAAAAck/tdtUP8y8QJ8/s1600/nisa6.png







p/s : kalau nak gune , ambek larh , tak yah credit pown takpe .  Sekian 



Terima kasih sudi baca . Suka ? Like jer . ehee .

Tutorial dan Freebies



Bismillahirrahmanirrahim dan Assalamualaikum


Hai awak semua . nie ade beberape tuto n freebies yang nisa nak kongsikan dengan korang semua . 

Kalau nak share tuto or freebies nie kat blog korang , bagitahu dulu yer Dear :)

Tekan (CTRL+C) untuk copy yer .  
TUTORIAL

Tuto untuk header 
 Header Senget . #senget kebawah 
FREEBIES

   Background #1 .
   Background #2 .
   Favicons .
   Cursor Comel .
   Top Up versi doodle .




p/s : kalau nak tuto yang laen , boleh komen di ruangan komen dibawah nie yer . Sekian 

Terima kasih sudi baca . Suka ? Like jer . ehee .