Kehidupan Baru :')



Bismillahirrahmanirrahim dan Assalamualaikum 


Sudah sekian lama tanam anggur . Tapi hasil yer tak de langsung . hehe . Skrg tibe masa yer untuk b'sara dri menanam anggur . uhuk2 sedih . cepat yer mase berlalu . siyes belum ready lagi . 

lepas nie , nisa mesti rindu suasana kat rumah .
rindu bebelan mak .
rindu kene marah dengan mak .
rindu gelak tawa mereka .
rindu b'gaduh dan b'gurau senda dgn adik b'radik .
rindu dengan kawan2 .
rindu semuaaaaaaaaaaaaa !
NISA AKAN SENTIASA MERINDUI SEMUA TU :'(

Lepas nie, kena belajar hidup b'dikari dan sesuaikan diri ditempat yang baru . Mudah-mudahan semua yer b'jalan dengan lancar . Doakan nisa yer :)

p/s : buat mase nie nisa tak on9 :'( jaga blog nisa yer . eheee . Sekian 





Terima kasih sudi baca . Suka ? Like jer . ehee .

Spontaneous Thursday #5



Bismillahirrahmanirrahim dan Assalamualaikum

Kenapa sekarang dia lain semacam jer ? dah tak macam dulu . Risau sangat pasal dia . Asyik fikirkan dia jer . Ya Allah lindungilah dia dimana dia berada . Tanak kehilangan sahabat yang baik macam dia :'(


p/s : Sayang dia sangat2 . 

Terima kasih sudi baca . Suka ? Like jer . ehee .

Lalai + Lupa



Bismillahirrahmanirrahim dan Assalamualaikum


Siang tadi keluar pi jenjalan . Nisa pi rumah membe , ambil dye kat rumah . Pastu nisa keluar dari kereta ,
panggil mmbe nisa tu . Membe dah keluar rumah , kiteorang pown masok larh dlm kereta . Sebelum tu pintu kereta tak tutup taw . nisa tak sedar pintu kereta tak tutup rapat . Sebab kiteorang sempat lagi bela2 tudung n sembang2 kejap . Tu sebab lupe nak tutup .

Dah selesai sembang2 , nisa pown drive larh dengan pintu tak tutup rapat yer . Lepas tu keluar dari simpang , simpang tu belok ke kiri . So nanti pintu terbukak larh kan . 

Membe nisa : Awakkkkkkkkkk ! *dye menjerit 
Nisa : Hahh *tecenggang tgok pintu kerete terbukak . pastu cepat2 tarik pintu yang terbukak tu . cepat2 larh nisa tutup pintu kete tu . aiyahhhh mcm mane la bole lupe nak tutup -.-

Hahaha memey kelakar betul . Kiteorang gelak tak henti2 disebabkan kejadian tadi . Nasib baik xde orang , tidak malu jer kan . Dan nasib baik xde kete or moto mase tu . Kalo tak abis ler pintu sebelah ilang .

p/s : tu ler lalai lagi . ish ape larh kan . jgn ikut mcm nie yer .  bahaye2 . hehe #korang faham ker nisa cerite nie -.- kui3 

Terima kasih sudi baca . Suka ? Like jer . ehee .

Wordless Wednesday #11



Bismillahirrahmanirrahim dan Assalamualaikum






Terima kasih sudi baca . Suka ? Like jer . ehee .

Takut



Bismillahirrahmanirrahim dan Assalamualaikum

inspirational-images:

“There are things that we never want to let go of, people we never want to leave behind. But keep in mind that letting go isn’t the end of the world, it’s the beginning of a new life.” - Anonymous





Takut kehilangan sahabat seperti mereka ,
Takut tak dapat bersama seperti dulu !
Moga hati ini takkan berubah seperti keadaan yang sering berubah .
Aku akan sentiasa merindui dan mendoakan korang .



Sedarlah seberapa rapatnya ikatan persahabatan bukan di ukur dengan seberapa banyaknya bermesej atau berchatting tetapi alangkah indahnya jika ia diukur dengan seberapa banyaknya nama seorang sahabat itu disebut dalam setiap doa-doa kita kepadaNya.
#Berukhwah biar sampai ke mihrab cahaya ♥

Sahabat ♥
Janji pada aku TIGA perkara,
Pertama , ingati aku dalam setiap doamu .
Kedua , kalau aku jatuh , hulurkanlah tanganmu kepadaku .
Dan bila aku bengkok , kau luruskanlah aku .

 nikmat yg paling b'harga selepas nikmat iman n islam ,
adalah memiliki sahabat yang soleh n solehah ♥



p/s : sedih yer bila berpisah dengan orang yang kite syg --> SAHABAT  :"(




Terima kasih sudi baca . Suka ? Like jer . ehee .

Si Kecik Bertudung




Bismillahirrahmanirrahim dan Assalamualaikum

Nisa : adek nanti besar nak jadi ape ?
Si Kecik : nak jadi cikgu larh .
Nisa : kalau nak jadi cikgu , kene larh pakai tudung . baru boleh jadi cikgu #haha dye kene kelentong .

Tipu untuk kebaikan tak salah kan ? hehe . kalo tak cakap macam tu , dye tanak pakai tudung . sesaje jer nak pakaikan dye tudung , mule2 dye tanak . pas nisa cakap macam tu baru dye nak sbb dye kate bile besar nnti dye nak jadi cikgu . ntah ape yg dye suke sgt jdi cikgu pown nisa tak tao . nnti nak siasat sebab ape dye suke jadi cikgu . hehe . meh tgok gambar dye . Hee





comel tak ? ehehe . baru jer umur 3 tahun , tapi cakap macam orang besar 
-.-  

p/s : Nisa nak ucapkan Selamat hari raya aidiladha kepada korang semua . Jemput larh dtg rumah mkn sup tulang . Mak nisa masak lontong n tom yam . yummy2 . Sekian 


Terima kasih sudi baca . Suka ? Like jer . ehee .

Spontaneous Thursday #4



Bismillahirrahmanirrahim dan Assalamualaikum

Benar kata SPRING - KITA DITAKDIRKAN JATUH CINTA
namun seperti kata STINGS - ADAKAH KAU SETIA?
walhal diriku x ubah seperti RAHMAT - HANYA SEGENGGAM SETIA
sekiranya kita seperti SCREEN - KITA DITAKDIRKAN BERPISAH
ku hanya seperti ILUSI - SEGALANYA KU TERIMA
walau hati ini seperti ARROW - NIAT HATI X NK BERPISAH
akanku turuti KAPILLA - MERINDU TANPA KATA
ketika itu diriku seperti SCOIN - KU MENANGIS KEHILANGAN MU
akan ku ajukan permintaan EYE - IZINKAN SELAMANYA NAMAMU DI HATI
& diriku hanyalah seperti OKAY - KU RELAKAN DIKAU PERGI
lantas ku putarkan lagu dr ARENA - SELAMAT TINGGAL CINTA
laLU bertemulah aku dengn cinta sejati - DLAM SUJUD CINTAKU(HALIM)
dan berhraplah aku dalam ISTIKHARAH - CINTA(SIGMA)
dan berterusan aku dlam - CINTA AWAL DAN AKHIR(JAMAL ABDILLAH)



Terima kasih sudi baca . Suka ? Like jer . ehee .

Tutorial Header berpusing dan hilang




Bismillahirrahmanirrahim dan Assalamualaikum




Header berpusing apabila disentuh oleh cursor dan header tu hilang . Nak tahu macam mane , jom cuba .

1) Dashboard --> Design --> Edit HTML --> TICK Expand Template 
2) Tekan CTRL+F untuk cari kod dibawah nie 
h1.title {
3) Lepas dah jumpe , korang copy kod dibawah ini pula . Then paste kat atas kod yang korang cari tadi 
.header:hover {
padding-left:160px;
-webkit-transition: 2s;
-moz-transform: rotate(360deg);
-webkit-transform: rotate(360deg);
opacity:.01;
}
4) Dah selesai , save jer :)

p/s : tak faham tanye yer dear . Sekian 

#credit : Faqihah 

Terima kasih sudi baca . Suka ? Like jer . ehee .

Header Kebawah




Bismillahirrahmanirrahim dan Assalamualaikum

Header kebawah nie --> bila cursor sentuh header korang , header tu turun kebawah . Nak tahu mcm mane rope yer , Jom buat :)

1) Dashboard --> Design --> Edit HTML --> TICK Expand Widget
2) Tekan CTRL+F , then cari kod dibawah nie
#header:hover{
3) Kalau dah jumpe  copy kod dibawah nie , pastu paste kat bawah kod yang korang cari tadi .
padding-top:25px;
-webkit-transition-duration: 2s;
}

2) Kalau tak jumpe #header:hover{ , tekan CTRL+F , cari kod nie plak 
h1.title { 
3) Jumpe tak ? kalo jumpe copy kod dibawah nie , then paste kat atas kod yang korang cari tadi .
#header:hover {
padding-top:25px;
-webkit-transition-duration: 2s;
}

2) Kalau tak jumpe lagi , cari kod nie plak 
/* Header
3) Lepas dah jumpe copy kod nie , paste kan kat bawah anak2 kod tu . kan ade anak2 kod tu smpai larh simbol nie } pastekan kat bawah tu yer . 
#header:hover {
padding-top:25px;
-webkit-transition-duration: 2s;
}

4) Kalau preview tak boleh tengok hasil yer . Save jer . 

p/s : faham tak ? tak faham tnye yer . 


#credit : tasha 

Terima kasih sudi baca . Suka ? Like jer . ehee .

Freebies Top doodle



Bismillahirrahmanirrahim dan Assalamualaikum



Hari nie nisa nak bagi freebies untuk top . bende nie dah lame nisa buat . juz tanak post jer sebab macam buruk jer . tapi ari nie rase nak post plak . ish ngade2 aih . kalo korang suke ambek je la . jgn malu2 ea . hee . 

Top nie macam kat blog nisa nie , tgok kat bawah yang belah kanan tu yer . nak copy kod tu tekan CTRL+C

http://4.bp.blogspot.com/-7MeLQgXD8qY/TrFFtDVQYrI/AAAAAAAAAb8/ILEY93bonRY/s1600/nisa1.png

http://3.bp.blogspot.com/-gJuY-bbhYGg/TrFFtlq0wGI/AAAAAAAAAcA/h7fr_cZ8DTQ/s1600/nisa2.png

http://3.bp.blogspot.com/-e9xVkUHxKp0/TrFFtzKuvcI/AAAAAAAAAcI/rrBLNsYvPsg/s1600/nisa3.png

http://4.bp.blogspot.com/-VJOmmhNM3o0/TrFFuWwfrLI/AAAAAAAAAcQ/CgoyvP30Xjg/s1600/nisa4.png

http://2.bp.blogspot.com/-epF9tfb0Mks/TrFFu4ui54I/AAAAAAAAAcU/5VcELNuZMHo/s1600/nisa5.png

http://3.bp.blogspot.com/-pt_hLaANGz0/TrFFvd84XBI/AAAAAAAAAck/tdtUP8y8QJ8/s1600/nisa6.png







p/s : kalau nak gune , ambek larh , tak yah credit pown takpe .  Sekian 



Terima kasih sudi baca . Suka ? Like jer . ehee .

Tutorial dan Freebies



Bismillahirrahmanirrahim dan Assalamualaikum


Hai awak semua . nie ade beberape tuto n freebies yang nisa nak kongsikan dengan korang semua . 

Kalau nak share tuto or freebies nie kat blog korang , bagitahu dulu yer Dear :)

Tekan (CTRL+C) untuk copy yer .  
TUTORIAL

Tuto untuk header 
 Header Senget . #senget kebawah 
FREEBIES

   Background #1 .
   Background #2 .
   Favicons .
   Cursor Comel .
   Top Up versi doodle .




p/s : kalau nak tuto yang laen , boleh komen di ruangan komen dibawah nie yer . Sekian 

Terima kasih sudi baca . Suka ? Like jer . ehee .

Selamat Tinggal | Selamat Datang



Bismillahirrahmanirrahim dan Assalamualaikum





Dah masuk bulan 11 kan . Ya Allah cepat yer mase berlalu . Macam2 kenangan manis n pahit terjadi kat bulan 10 . Ea ape dye ? ehee biarlah rahsia . Kini kenangan tersebut menjadi kenangan terindah . haha xde lah  guro jer . Hari baru , bulan baru . Mulakan semua yer dengan baru . Ea ade ker macam tu . Macam masok tahun baru la pulok . hehe . 

Tinggal lagi sebulan lebih jer . Pastu nisa nak pi mengembara . haha . sobs2 sodeh . Mane tak yer nanti berjauhan dengan family n mulalah dengan idup berdikari . orang laen dah idup berdikari , nisa baru jer nak mule . aceni barulah cool . ye dok ? ehee

p/s : selamat menghadapi bulan nov yer . mule kan dengan niat yang baru . hee . moge bulan nie lebih baik drpd bulan2 sebelum yer . Sekian 


Terima kasih sudi baca . Suka ? Like jer . ehee .

Hantu Muka Buku




Bismillahirrahmanirrahim dan Assalamualaikum





Hai korang . De dgr crite pasal hantu muka buku tak ? haha seram + pelik + kelakar kot . Macam2 sekarang nie . Hantu pown tahu maen facebook . Warh hebat n canggih sunggoh hantu zaman sekarang nie yer . ekeke . Tak caye ea , meh tengok nie . 



seram kot ayat dye . hantu pown pandai mencarut-carut yer . haha nampak beno nipu yer . hish sape larh yang buat crite nie . ntah beno ker tidak ntoh . 



yang nie paling hebat . iPhone tu . walaweyh memang hebat sungguh . caiyah larh . haha . aceni baru larh cool ye dok . 


p/s : jage2 hantu facebook semakin merebak . haha . Sekian 


Terima kasih sudi baca . Suka ? Like jer . ehee .

Perkara Yang Dibuat Sebelum zzzZZZ



Bismillahirrahmanirrahim dan Assalamualaikum


Hai dan selamat malam . Malam2 kalo xde buat ape , korang buat ape ? hah tao dah , mesti bw kan kan . Eleleley dah tahu . hehe . Sebelum tido korang buat ape ea ? Kalau nisa buat err nak tao tak , meh bace sini .

Cuci Muke + gosok gg .
Hahh cuci muke tu wajib nisa buat . Sebelum tido mesti nisa cuci2 muke . Hehe biase larh orang perempuan kan . Lepas tu pkai krim mlm larh krim itu larh ini larh n bagai2 lagi . Kalau bagi orang lelaki mesti lecehkan . But kalo kiteorang org perempuan nie tak leceh mane pown . Weee . Tapi yang gosok gg tu kekadang jer . haha . 

Godek2 tempat tido .
Aik godek2 ? hehe . Tempat tido mestilah kemas . Baru la syok tido ow sampaikan tak ingat nak bangun dah . ekeke . Tapi nanti bersepah balik kan . Tak pe boleh kemas balik ;P

Golek2 .
Pastu ape lagi , golek2 lah atas katil tu . haha . eh2 tapi mase nie tanak tido lagi larh . Sebab yer nisa nak membace kejap . Eleh2 . ehee

Bace novel .
Nisa bace novel dulu . Nak dating kejap dengan novel . Layan perasaan dulu . Ecewarh . Dah banyak beno tulisan yang nak dibace sampai rase ngantuk . Baru larh kite krohhhh zzzZZZ.

Bace doa tido .
Eh2 kejap2 jangan tido lagi larh . Bace doa dulu . Taokan doa tido ? Kalo tak tao pi tnye adik2 sekolah rendah . Mesti diorg tao . Hehe . Lepas tu barulah nisa meroloh dengan nyenyak yerr . 

G – go to bed
   O – off the light
       O – out of tension
       D – dreams come
       N – nice thoughts
      I – ignore worry
G – get fresh
               H – have a nice night
          T – Thank of Allah

p/s : Selamat bulan dan bintang sayang . Korang plak macam mane ? Ce cite . Hehe . Sekian 



Terima kasih sudi baca . Suka ? Like jer . ehee .

"SEGMEN NASZ : PERANG BLOGGER"



Bismillahirrahmanirrahim dan Assalamualaikum

#nak join CUBIT SINI 

Hai . Nisa nak join segmen nie . Segmen serang menyerang . Best ouh , dulu mase kecik2 suke maen perang2 . hehe . Ouke nisa dah sediakan peralatan utk menyerang . Pistol2 senapang sume dah ade nie . Siap sedia semua yer yer . Ape lagi moh ler peranggggggggggggggg !

p/s : Salam ukhuwah . Selamat dtg ke blog nisa . Buat la macam bukan blog sendiri yer . haha joke jer . Sekian 









Terima kasih sudi baca . Suka ? Like jer . ehee .

"1ST GIVEAWAY MR BAIZ ~ RM300 untuk di Menangi!!!"



Bismillahirrahmanirrahim dan Assalamualaikum

Hai korang . Hari nie nisa nak join giveway nie . Seb baek sempat lagi . Sok last yer . Sampai 31/10/2011 . Hadiah2 yer lumayan kot . Tengok larh rm300 . perghhhh . hehe . Sape nak join CUBIT SINI .




                


p/s : Hope bertuah . Sekian  


Terima kasih sudi baca . Suka ? Like jer . ehee .

Hambekkaw !



Bismillahirrahmanirrahim dan Assalamualaikum


Alamak kene tag larh plak . Hehe . Ouh maen game tag2 yer . Best jugak nie . Dapat memerah otak dengan soalan2 yang ditanye . Hari nie ada 3 orang tag nisa . Moh ler jawab lekeh .

The Rules

1. You must post these rules
2. Each person must post 11 things about themselves in their journal.
3. Answer the questions the tagger set for you in their post. And create 11 new questions for the people you  tagged to answer.
4. You have to choose 11 people to tag and link them to the post.
5. Go to their page and tell them you have tagged him/her.
6. No tag backs.
7. No stuff in the tagging section about 'You are tagged if you're reading this' you legitimately (a.k.a really, trust, with all honesty) have to tag 11 people.

11 things about Nisa .
1. Nisa seorang gadis yang comel . haha perasan sekejap .
2. Mempunyai idung yang mancung . aik perasan lagi . haha
3. Nisa anak sulung . Seorang kakak yang baik . Ecewarh perasan lagi . hehe
4. Nisa single lagi . Wewit sile ngorat sekarang . haha
5. Suke merepek2 . Kah2 .
6. Sporting . Rugi tak kawan dgn nisa . haha #tetibe jer .
7. Mempunyai 4 adek bradik .
8. Sangat nervous bile ckp depan orang ramai . Tambah2 lagi kat atas pentas . Hoho takut kot .
9. Pantang tengok bende yang cantik2 n comel2 . Mesti nak beli kejap tu jugak . Hehe
10. Geli tengok cacing , ular , lipan n blalala #mmg tersangat geli . Eeeeeeee
11. Love Allah , family n frezz .





Jawapan yer :

1. Hahh ade ade . Kucing . Ehee meoww2 .
2. Of coz larh chocolate . urmm yummy2 .
3. Nisa pilih pesbook . Weee .
4. Lagu pape pown suke . Janji lagu tu best ;P 
5. Suke mate masak lemak , idung masak sambal . haha xde la gurau jer . Nisa suke Tom Yam n Char Kuew Teaw . Pergghhh menjilat jari . 
6. Yeahh i like novel .
7. My Mum n Dad larh .
8. Ke Bulan . haha #dalam mimpi pown jadi larh
9. Jang Guen Suk . My oppa . hehe . Comel jer kan kan .
10. Boleh boleh janji jangan tanpe makanan suda . 
11. Pape jer , yang pasti ia yer ke arah kebaikan . Hee 


Dari ECHA #soklan same macam Izah -.-


Jawapan yer :

1. Tom n Jerry . haha tak larh . Nisa suke cite Barbie . Hee comel2 jer kan .
2. 19/6 . Dah lepas dah . Hah nak bagi hadiah ker ? ekeke
3. Of coz larh my family . 
4. Nope . Still single . Wewitt2 . Hehe
6. Don't have sis n bro . Sobs sodeh ;"[ 
7. Tom Yam n Char Kuew Teaw . Slurpp2 . Hehe
8. Nisa tinggal kat bumi yang tersgt larh indah . Ehehe . Kat Perak larh . Teman orang Perak .
9. Jang Guen Suk . aww2 . hehe
10. Can , y not ;P
11. Aik bape kali mao tanye lorh . Tengok kat ats . 



Jawapan yer :

1. errr tak . haha men serbu jer . 
2. Blog cci mcm blog cci larh . Tak kan macam nisa plak . ekeke . Tak boring pown . Siyes mmg tak boring . Ade dolly plak tu . uworh comel bangat dong . Suke tengok .
3. Hurm no komen . #eceh macam artis la plak . 
4. Nak simpan sebab nanti nak gune untuk mase depan . Yela tak kan nak gune duit mak ayah kite jer kan .
5. Nama saya Khairunnisa Atikah Bt Abdul Rahman . Hee sedap tak ? lalala
6. Nisa suke kale putih .
7. Nisa nak semua orang ikut cakap nisa . haha
8. Ntah mane tao sebab takde ex bf/gf pown . Maklum ler orang tak pernah couple . hehe
9. Kalau terdesak sangat sanggup kot . 
10 . Laju2 sampai kerete nisa melayang2 . haha . Takde larh , xde la laju sgt . Had 100 jer . ekeke
11. Buah hati nisa ialah mak n ayah nisa . Hee .


Hahhhh Semput . hehe . Ouke sekarang soalan dari nisa plak . Siap la korang . Amekaw ! haha
1. Korang penah korek idung tak ?
2. Lepas korek idung , korang buat ape ? haha
3. Kalau korang ade Kuasa Power, ape yang korang buat ?
4. Ape yang korang buat bile ade orang yang kurang siuman kejar korang tak henti2 ? haha
5. Ape perbezaan couple n scandle ? kui3
6. Korang ade blog tak ? #sah2 soalan gile . haha
7. Bayangkan , korang pi jenjalan . Tibe2 tgh jalan2 depan orang ramai , seluar korang terlondeh . haha . ape korang buat ?
8. Mase kecik2 kan , korang suke maen ape ?
9. Contoh lah yer , korang tengah sedap2 makan , tetibe gigi palsu orang sebelah jatuh kat dalam makanan korang , ape yg korang akan buat ? teruskan makan ker , b'henti makan or belasah org tu sebab ilangkan selera korang nak makan . haha
10. korang nie perempuan ker laki ? hehe
11. ape macam dengan soalan nisa , best tak ? ekeke . Jawab yer .


Orang2 b'tuah yang kene jawab soalan nisa nie ialah :

p/s : huh selesai sudah . jawab yer . ekeke . yang tak di tag , kalau rajin jawab larh soalan2 nisa nie kat kotak komen dibawah yer . Sekian 




Terima kasih sudi baca . Suka ? Like jer . ehee .

Stanza Cinta [Kisah Hati]



Bismillahirrahmanirrahim dan Assalamualaikum .


Amni : Rindukan abg irfan ker ?
Iqlima : *angguk
Amni : Kak Amni pown rindukan Abang Irfan . Rasa sakit sangat dalam nie :'(

 

Cinta kau dan aku takkan mungkin bersatu , untuk saat ini , didunia ini .


p/s : Banyak pengajaran yang kite dpt drpd cerite nie kan . Ape pendapat korang tentang cerite nie n ape pengajaran yer ?Cerite nie sgt menyentuh perasaan . Sekian #entry pendek jer . Hehe 




Terima kasih sudi baca . Suka ? Like jer . ehee .