Bulan dan Bintang .

Photobucket

Hai korang . Jom bace dialog nie . HEHE . Dialog nie pasal sepasang sahabat . Diorang sangat rapat . Bintang tu HAWA . Bulan tu plak ADAM . Bintang dan Bulan tu nama pangilan jea .


Bintang : Bulan nanti dah sambung belajar jangan lupakan bintang yea .

Bulan : Yea bintang , bulan tak kan lupakan bintang . Bintangkan sahabat baik Bulan . Kita akan jadi sahabat baik sampai bila-bila .

Bintang : Betul nie ? Kalau bulan lupakan bintang , mesti bintang sedih . Nanti tak de sapa nak dengar masalah bintang dan tak de sapa nak hiburkan
bintang . Bintang suka sangat kawan dengan bulan . Bulan baik dan pandai jaga hati bintang .

Bulan : Betul bintang . Bintang jangan risau . Kita berdoa supaya persahabatan kita kekal sampai bila2 . Bulan pown suka kawan dengan bintang . Bintang selalu buat lawak untuk menghiburkan bulan . Bila bulan bersama bintang , kesedihan bulan hilang .

Bintang : Tapi bintang takut , suatu hari nanti bulan tinggalkan bintang dan lupakan bintang . *sedih lalu menangis .

Bulan : Bintang jangan sedih . Kalau bintang sedih , bulan pown sedih jugak . Dah2 tak mao sedih lagi yea dan jangan cakap macam tu lagi . Jom kita makan ais cream nak ? Bintangkan suka ais cream .

Bintang : Yela2 bintang tak kan cakap macam tu lagi . Maafkan bintang yea . Ais cream ? Nak nak . HEE .



p/s : Sayangilah sahabat anda . Cewarh . HEHE . Maaf gambar buruk . Tak reti lukis .











Terima kasih sudi baca . Suka ? Like jer . ehee .

12 Budak Comel Sudah Komen . Awak bila lagi ? ♥:

Abang Stalker berkata...

alolo..comel je.haha..berbintang bulan plk ye. :) teman tapi mesra ke ni. ^^

Miss Y and Her World berkata...

err ni kisah benar ke ni? pengalaman sendiri ya? jeng jeng jeng !! ;)

Kau Jantung Hati
Awak Curang. Semua Salah Saya

Nisa Si Gadis berkata...

@Abang Stalker : haha . teman tapi mesra gitu . hee

Nisa Si Gadis berkata...

@Miss Y and Her World : hee macam tao2 je yea . a'ah yea ;))

Ini Kisah Tia berkata...

aih . main bulan bintang nampak :)

Nisa Si Gadis berkata...

@Ini Kisah Tia : haha :))

Mohamadazhan.com berkata...

hehe.teringat zaman sek ren ni...

Jemputan ke Contest Aku Berpuisi =)

shida berkata...

comel jer..ha3..~~~`
jmput sggah blog shida..tq
http://luvabenbaby.blogspot.com/2011/07/kenapa-kita-pelupa-sambungan-entry-8.html

Nisa Si Gadis berkata...

@Mohamadazhan.com : a'ah tao xpe . hehe . nnti dah ade idea nisa join ea :)

Nisa Si Gadis berkata...

@shida : haha mekasih ;)

Rafidah Farhana berkata...

Huhu, macam sedih bila terpisah dgn kawan-kawan :")

Nisa Si Gadis berkata...

@Rafidah Farhana : a'ah msti la sedih kan .