Segmen Single VS Couple | Ashraf Jalil

Photobucket

Seperti biasa nisa nak join segmen lagi . HEE . Segmen nie dari Encik Ashraf Kalo korang nak join sekali pun boleh . Nak join cuit kat sini yea .



Oleh disebabkan nisa single , nisa nak buat entry tentang

"ape yang bestnye single ni ?"

Kenapa nisa pilih single best ce fikir tak tahu yea . nie nisa nak bagi tahu . Ouke jom kita mula membebel .

:60: Sebab boleh pergi ke mana dan melakukan apa sahaja sesuka hati .
Uik melakukan apa tu :face73:hehe . Kita boleh pergi kemana-mana saja tanpa dikongkong oleh si dye . Tak payah susah2 nak bagitahu .

B bole tak baby keluar kejap ?

alahai nak termuntah dengar yea . HAHA . kalo couple , sikit2 nak bagitao nak pergi mana . Kalah orang yang dah kahwin . Kalo si dye tak bagi , alamak yea kene la duduk rumah . Tapi kalo nak keluar jugak , kene la keluar diam2 tanpa pengetahuan si dye . Hah kalo kantoi , dah bergaduh disebabkan keluar tak bagitao .


:60: Sebab boleh fokus kepada kejayaan .
Kerjaya adalah penting untuk masa hadapankan . Nie semua orang tahu :face56:Kalo couple nanti mesti ada masalah dalam perhubungan . Contoh yea cemburu . Tu kan boleh menyebabkan bergaduh , dah timbul masalahHah tu jugak boleh menganggu kerjaya kita kan . Kalo singlekan tak de masalah . Tak de larh terganggu sangat . Lebih kurang macam tu larh .


:60: Sebab boleh kumpul harta . KAH3 .
Nape nisa cakap macam tu :s: mestilah ada sebabkan . Sebab yea tak payah la kita menghabiskan duit kita untuk si dye . Contoh topapkan kea:24: , belanja si dye makan , keluar date :27: pown guna duit jugakkan , si dye tak cukup duit then kita bagi pinjam , nak beli hadiah untuk si dye dan seumpama dengannya . Tup2 duit pown licin . Baik kita kumpul untuk kawin nanti . HAHA :face34:


:60: Sebab boleh menenangkan jiwa dan tak merimaskan.
Cet tenang la sangat . HEHE . Hah contoh yea , gaduh2 merajuk . Pastu nak kene pujuk . Kalau dapat si dye yang senang pujuk tak pea lagi . Kalo dapat yang susah pujuk tak kea menyerabutkan kepala otak sebab fikir macam mana la nak pujuk si dye . Lagi satu , sikit2 nak follow kemana kita pergi . Aiyak dah macam belangkas la plak . HOHOHO . Macam mana la jiwa kita nak tenang . HEHE .

:60: Sebab boleh berlagak berstatus single . KAH3 . #berlagak la konon buekk
Boleh mengorat . Kalau couple nanti , orang nak ngorat pown takut :3:sebab nanti takut kaki sampai ke muka . HAHA .


:60: Sebab boleh berkawan dan boleh bersms dengan sesiapa sahaja .
Kita bebas berkawan dengan sesiapa pown . Kawan dengan lelaki kea mahupun dengan perempuan . Kalau dah couple nanti dah tak bole kawan dengan lelaki sebab nanti kene marah dengan si dye . Kalau dapat si dye yang memahami , maybe tak kene marah dan boleh berkawan dengan lelaki . Tapi sekarang susah nak cari lelaki yang memahami :face1:


:60:Sebab kalau couple nie berdosa .
Apa sebab yea berdosa :s: hah yang pergi berdating tu :27: kan berdosa nama yer . Lagi satu , time couple macam2 boleh jadi . Konon yea nak membuktikan "kasih sayang" . Disebabkan tu terjadilarh perkara yang tidak diundang berlaku . Contoh yea , pegang2 tangan , ambil gambar sambil berpeluk-pelukan dan berbagai-bagai lagi larh . Daripada buat macam tu , baik kawen terus , Tak la berdosa .


:60: Sebab dapat mengumpul air mata . HAHA . Makne yea tak membazir air mata la .
Contohnya , gaduh2 pastu nages . Kalau dapat si dye yang bersikap curang , kan dah kecewa dan pastu meraung tak tentu pasal . Nak2 plak kita sayang sangat2 dekat si dye , pastu si dye buat perangai , then mintak putus . Tak kea sedih . Menangis lagi . Ce fikir dah berapa banyak air mata kita keluar semata-mata kerana si dye . #air mata tak bole kira daa . HEHE .


:34: Tapikan ada jugak orang cakap , couple lagi best sebab dapat kasih sayang daripada orang yang kita sayang . YA memang tidak dinafikan , couple memang best . Tapi single itu lebih baik . Tak bermakna single sampai ke tua yea . HOHOHO tak nak nisa single sampai ke tua . Cakap pasal "kasih sayang" nie . Hurm kalo tak couple tak dapat kasih sayang kea :s: Dapat apa , daripada membe2 kalau dengan family lagi la dapat kan . So fikir2kan la . Hah hari tu nisa ada baca tentang 1 cerita . Ntah apa tajuk yea nisa tak ingat . Ustaz tu kata , dalam islam couple tu ibarat kahwin .

Contohnya , lelaki tu cakap jom kita couple . Tu diibaratkan dye ajak kita kahwin . HOHOHO beno kea ? ntah nisa pown tak pasti . HEE :face75:

:34: Orang jugak kata , single nie sunyi kan . Nak sunyi kenapa plak , membe ada . Tak de sunyi yea eh . Kadang2 kawan2 nisa ada jugak tanya , "kenapa ko tanak couple ar ? " urm malas nak jawab soklan tu . HEHE . Kadang2 ade jugak terfikir nak couple , tapi umur tak cukup lagi . HAHA . Tak de la maksud nisa , buat masa sekarang nie tak sesuai untuk couple2 nie . Hah kalau kita single kan boleh kawan dengan sapa2 . Dari situ kite boleh pilih pasangan hidup kita kan . KAH3 . memandai jea nisa nie kan . Daripada couple , baik kawan biase jea or boleh dikatakan "teman tapi mesra" dah terpikat terus kawin , HAHA ngatai yea nisa nie pk kawin jea . HEE mane adelarh . just bagitao jea :P

Penat membebel . Tu je larh pendapat seorang gadis yang berumo 18 tahun :65: nisa . HEHE



http://facemot.blogspot.com/NO BF NO PROBLEM ! hehehttp://facemot.blogspot.com/



Terima kasih sudi baca . Suka ? Like jer . ehee .

19 Budak Comel Sudah Komen . Awak bila lagi ? ♥:

Nurasyiqin berkata...

eden sokong semua di atas..bg den kapel nih merimasakannn !!! better single..lebih bahagia..=D

Nak bercinta pas kawin laa.hik3

Nisa Si Gadis berkata...

@Nurasyiqin : yayaya betul3 . hehe . tengs yea ^_*

Cik Bell berkata...

nisa..jOm kita cOuple yUnk!! haha..fewitt
;P

Nisa Si Gadis berkata...

@Cik Bell : haha . jomjom :P

Just Call Me Bitt berkata...

huhuhu so sweet la nisa nih...tak pe usia masih muda untuk itu lagi...sementara single migle ni enjoy urself ;)

Nisa Si Gadis berkata...

@Just Call Me Bitt : hehe . tengs ;D

FaiZaH Fyn berkata...

single itu best hehe:)

[sutera kasih] berkata...

masing2 punya pendapat tersendiri :)
yg penting kita happy hehe

adan berkata...

wah.. setuju dgn anda.. terutama sekali bab kumpul harta.. ahahaha..

TeAqArH berkata...

single2

Far8 budak baik berkata...

hahaha b b bila kita nk kawen..
hahahahaha =p =p
nisa nisa..boleh ar aku
ngorat kau kn..
terpikat ngan kata kata tu..
ahahahaha

~syue syada~ berkata...

nice girl !

hehehe

Nisa Si Gadis berkata...

@[sutera kasih] : yeah betol2 . yg penting kita enjoy . hehe

Nisa Si Gadis berkata...

@FaiZaH Fyn : tao xpe . hehe :))

Nisa Si Gadis berkata...

@adan : hehe , mekasih2 :D

Nisa Si Gadis berkata...

@TeAqArH : single mingle . hee

Nisa Si Gadis berkata...

@Far8 budak baik : ape b b ? a x sebut lagi , terus b . haha . pi msok sklh balik :P nak ngorat ? bolebole . tu pown kalo x malu . haha

Nisa Si Gadis berkata...

@~syue syada~ : tengs . bese jea . hehe

cahaya inspirasi berkata...

just enjoy with ur title...tiba masanya ia akan muncul dgn sendirinya:)

***blogwalking dr blog ashraf jalil:)